Skrivbord, kontorsstol, skärmvägg och lampor - allt för ett roligare kontor.

Ståmatta

Fler och fler har upptäckt fördelen med att stå och jobba vid sitt skrivbord, om inte hela arbetsdagen så åtminstone en del av den. Förutom att det är nyttigt för kroppen att få sträcka på sig bränner det fler kalorier att stå upp än att sitta ner. Bara en sån sak!

Det första som behövs är såklart ett höj- och sänkbart arbetsbord. Och så är det viktigt att ha tillräckligt långa sladdar från datorer, lampor och annan elektronisk utrustning för att de inte ska braka i golvet vid bordshöjning, men en ståmatta är inte heller en dum investering. Genom att stå på den kommer du nämligen att få ovärderlig avlastning för höft, rygg och knän.

Det här med arbetshjälpmedel är en ren vetenskap. Närmare bestämt ergonomi, läran om hur arbetsredskap och arbetsmiljö påverkar människan. Det är nämligen bevisat att sambandet finns, och ökar ju fler timmar du arbetar. Att känna dig pigg och utvilad hela dagen är en viktig komponent för att du ska kunna utföra ditt jobb på bästa sätt. Du blir kanske inte roligare med en StandUp-matta, men nästan garanterat gladare och därigenom bättre på att sköta ditt jobb.