Skrivbord, kontorsstol, skärmvägg och lampor - allt för ett roligare kontor.

Sittdyna

Människan är inte byggd för att sitta på en stol hela dagarna, faktiskt borde vi inte sitta alls, men eftersom det är rätt ont om arbetstillfällen för jägare och samlare i vårt moderna samhälle får vi göra det bästa av situationen och försöka sitta så bra som möjligt.

En kontorsstol av hög kvalitet är en bra början, men en ergonomisk sittdyna kan lyfta upp svanskotan, skjuta fram bäckenet och ge ryggraden dess optimala kurva, så att man blir av med sin ryggvärk, eller – ännu hellre – slipper att få ont i ryggen från början. Med rätt stöd blir sittandet mer aktivt, vilket stärker coremuskulaturen och bålen. Detta kommer inte bara att göra att ryggen känns piggare framåt eftermiddagen. Detsamma gäller för hela kroppen ända upp till huvudet.

Var tredje svensk drabbas varje år av ont i ryggen och sättet vi sitter på är utan tvekan den största boven i dramat. Det är inte alltid det resulterar i ryggskott eller diskbråck, men återkommande smärtor är illa nog. Avlastningen man får av en bra sittdyna kan inte överskattas, och hade det funnits ett Nobelpris i ergonomi skulle uppfinnarna av våra sittdynor ligga bra till.