Skrivbord, kontorsstol, skärmvägg och lampor - allt för ett roligare kontor.

Laptopstöd

Bärbara datorer har absolut sina fördelar, och i takt med att de blivit billigare har de också blivit betydligt vanligare. Ett problem är att varken tangentbord eller musen på laptops är idealiska för arbete under många timmar. Inte heller är det optimalt för rygg och nacke att, som det engelska namnet antyder, sitta med datorn i knäet. Förutom att det frestar på ryggen kan vinkeln på skärmen bli konstig, och avståndet mellan skärm och ögon för kort.

Därför har det dykt upp olika hjälpmedel för att förbättra arbetssituationen. Om man vill koppla in ett externt tangentbord till sin laptop är det praktiskt att sätta datorn i ett laptopstöd. Det är en slags laptophållare eller laptopställ som ger en bättre arbetsvinkel för det dagliga datorarbetet, helt enkelt en naturlig arbetsställning. Att få bort datorn från bordet spar dessutom utrymme.

Förutom att laptopstöd är ställbara i flera olika lägen är de efter avslutat arbete smidiga, hopfällbara och nästan viktlösa att transportera, men ack så användbara.