Skrivbord, kontorsstol, skärmvägg och lampor - allt för ett roligare kontor.
Herman Miller

Herman Miller

Herman Miller är en stor och välrenommerad kontors- och hemmamöbeltillverkade med rötter i Michigan, USA under de första åren av 1900-talet. Bland annat har man gjort sig kända som ett av de första företagen att producera moderna möbler och senare även som en av de mest fruktsamma och inflytelserika producenterna av modernistiska möbler. Bland Herman Millers mest ikoniska och älskade möbler finner vi bland andra Noguchi-bordet och den smått oemotståndliga loungestolen Eames. Bland de nyare kontorsmöblerna finner vi exempelvis kontorsstolen Herman Miller Aeron, det höj- och sänkbara skrivbordet ”Ratio” samt den exklusiva soffan ”Goetz”.

Förutom att vara världsledande inom produktionen av ergonomiska designmöbler, kontorsmöbler och inredning av extraordinär kvalitet, så är Herman Miller även kända för att ha uppfunnit konceptet ”Office Cubicle” under 1960-talet. Ett koncept som kom att fullständigt revolutionera kontorsmiljön under 1900-talets andra hälft och genererat en försäljning av över fem miljarder dollar inom detta segment till dags dato.

Som möbelföretag så har Herman Miller på senare tid legat i den absoluta toppen av möbelföretag, ur såväl designsynpunkt, som arbetsplats/arbetsgivare samt deras engagemang kring arbete med hållbarhet och miljö. Från att redan år 2007 ha fått 27% av sitt totala energibehov från förnyelsebara källor, så är målsättningen att år 2020 drivas av 100% förnyelsebar och grön energi. Man är dessutom branschledande med sitt arbete kring hantering och dokumentation kring användandet av kemikalier i sin tillverkningsprocess, för att kunna utesluta så många ohälsosamma ämnen ur sina produkter som möjligt.

Nästan samtliga av Herman Millers produkter kommer med en mängd olika konfigurations-möjligheter, färg- samt materialval för att låta sina kunder anpassa sin inredning och göra det mer personligt. Som leverantör så har Mödala Kontor tillgång till Herman Millers fullständiga sortiment. Om du letar efter något som du inte finner på sidan, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss, så ska vi göra vårt yttersta för att hjälpa.