Skrivbord, kontorsstol, skärmvägg och lampor - allt för ett roligare kontor.

Ergonomisk mus

Tänk om farfars far fått höra att vi skulle sitta hela dagarna på jobbet och krampaktigt krama handen om en artificiell gnagare på en så kallad musmatta. Men så blev det, och i väntan på att vi kan styra datorerna med våra ögonrörelser (eller att datorerna fullt ut börjar styra oss) lär vi få fortsätta att använda datormusen.

Problemet med en traditionell mus är att den riskerar att ge oss en obekväm arbetsställning eftersom den inte bara tar hand och handled i anspråk utan också riskerar att slita på armar, axlar och nacke. För att slippa förslitnings- och belastningsskador har därför allt fler övergått till att använda en ergonomisk mus utformad för att vara mycket mer skonsam mot användarens leder.

Ergonomi är viktigt för kontoristens välbefinnande, och genom att ergonomiska möss till skillnad från de traditionella hela tiden är placerade mellan användaren och tangentbordet centreras kroppens rörelser, vilket minskar belastningen på hela överkroppen. Ett smart handledsstöd ger inte bara stöd till handleden utan gör armarna mer avslappnade hela vägen ner från axlarna. Så för att slippa såväl musarm som värk i rygg och nacke är detta en av de bästa investeringarna du kan göra.